Imatran Perussuomalaisten julkilausuma Eksotesta

Torstaina kokoontuneet Imatran Perussuomalaiset ilmaisivat yhteen ääneen huolensa Eksoten valitsemasta kehityssuunnasta. Eksoten päätös lopettaa Honkaharjun terveysasema on rankka isku Vuoksenniskalle. Kaupungin kehityssuunta niin virallisesti kuin epävirallisestikin on jo vuosia ollut ikäihmisten asuttaminen Vuoksenniskan kaupunginosaan. Rakenteilla on paraatipaikalla parhaillaan iso palvelutalo, ja Attendo oletettavasti jatkaa tätä kehityssuuntaa, kun Honkaharju tyhjenee. Onko Eksote tosiaan niin tietämätön Vuoksenniskan väestörakenteesta vai eivätkö paikalliset Eksoten hallituksessa sekä valtuustossa istuvat päättäjämme ole huomanneet viedä viestiä eteenpäin? Nuorehkolle aikuiselle taikka nuorelle terveysaseman siirtyminen kulmille on varmasti erittäin mieluisa asia, mutta mitä mahtavat olla mieltä nämä tuhannet kaupungin pohjoispuolella asuvat ikäihmiset, kun yhtäkkiä heidän palvelunrippeensä viedään kauan keskustaan bussimatkan päähän? Kyllä me nuoremmat pärjäämme sen matkan mutta liikuntarajoitteiselle ikäihmiselle matka on lähes mahdoton. On tietysti olemassa varman epävarmasti toimivat Kela-taksit, mutta tukeeko tämä kehitys ikäihmisten itsenäistä selviytymistä? Ei tue, vaan asia on pahasti päinvastoin.
Imatran Perussuomalaiset vaativat, että jotain (julkista) lääkäripalvelua tulee olla myös jatkossa saatavilla Vuoksenniskallakin. Mikäli kiinteä toimipaikka ei tule kysymykseen, on hyväksyttävä ratkaisumalli liikkuvassa lääkärin vastaanotossa.
Lisäksi Imatran perussuomalaiset halusivat myös viestittää Eksotelle, että heidän olisi syytä miettiä pysäköintijärjestelyjä keskussairaalan alueella. Heidän pitää muistaa, että Eksoten alue on iso, ja näinpä lähes kaikki Lappeenrannan ulkopuolelta tulevat asiakkaat joutuvat tulemaan omilla autoilla ja pysäköimään sairaalan alueelle. Imatralla Honkaharjun alueelle tehtiin aikoinaan periaatepäätös, että sairaalaan tulevia ei saa kurittaa hengiltä maksullisella pysäköinnillä, mutta Lappeenrannassa moisesta periaatteesta ei tunnuta tietävän. Onko oikein, että kun maakunnan reunalta saapuva potilas ensin maksaa poliklinikkamaksun 16€, rokottaa kaupunki helposti jopa 10€ pysäköinnistä. Entäpä jos lääkärissä kestääkin yli arvioidun ajan? Kaupanpäälle tulee 50€ pysäköintivirhemaksu. Tässä kohtaa ei voida enää puhua kaikkien saavutettavissa olevasta terveydenhuollosta. Mielestämme ei ole oikein riistää vähäosaisia heidän heikoimmalla hetkellään.

Imatran Seudun Perussuomalaiset ry:n puolesta,
Joni Salmi
Puheenjohtaja

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa