Kirjoitettu 11.1.2020

Perussuomalaisten Kymen piirin järjestäytymiskokous

PERUSSUOMALAISTEN KYMEN PIIRI RY

Perussuomalaisten Kymen piirin järjestäytymiskokous pidettiin 11.1.2020 Simpeleellä.
Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja seuraavasti: 1.varapuheenjohtajaksi sekä koulutusvastaavaksi valittiin Päivi Sivenius Rautjärveltä, 2.varapuheenjohtajaksi sekä mediavastaavaksi valittiin Arttu-Petteri Klami Kotkasta ja 3.varapuheenjohtajaksi sekä tapahtumavastaavaksi Sami Behm Lappeenrannasta.

Piirisihteeriksi valittiin Leo Lindström Kouvolasta ja taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki Lappeenrannasta. Maakuntavastaaviksi valittiin Markku Papinniemi (Etelä-Karjala) sekä Janne Nyholm (Kymenlaakso). Piirin vaalipäälliköksi valittiin Peter Muurman Haminasta.

Kymen piirin puheenjohtajana on viime vuoden puolella valittu Kai Karhukorpi Lappeenrannasta.

Lisätietoja:
Kai Karhukorpi
puheenjohtaja
050-5589837
kai.karhukorpi[at]gmail.com

Arttu-Petteri Klami
2. varapuheenjohtaja
0504350790
arttu.klami[at]gmail.com

Kirjoitettu 18.11.2019

Karhukorpi valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi

Perussuomalaisten Kymen piiri ry piti sääntömääräisen syyskokouksen 16.11.2019 Lappeenrannassa.

Piirin puheenjohtajana neljä vuotta toiminut Ilpo Heltimoinen väistyi pois puheenjohtajan tehtävistä ja uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin Kai Karhukorpi Lappeenrannasta.

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja kansanedustaja Juho Eerola toi puolueen terveiset kokoukselle sekä kansanedustaja Jani Mäkelä toi eduskuntaryhmän kuulumiset sekä kertoi puolueen vaihtoehtobudjetista. Vaihtoehtobudjetin löydät tästä linkistä.

Kokouksessa valittiin myös uusi piirihallitus vuodelle 2020.

 

 

Lisätietoja antavat:

Ilpo Heltimoinen

Puheenjohtaja 2019

044 501 7477

ilpo@nullheltimoinen.fi

 

Kai Karhukorpi

Puheenjohtaja 2020

050 558 9837

kai.karhukorpi@nullgmail.com

Piirihallitus -20_pdf_tiedostona

 

Kirjoitettu 30.6.2019

2019 puoluekokous Tampereella

Perussuomalaisten kolmastoista sääntömääräinen puoluekokous pidettiin lauantaina 29.6. ja sunnuntaina 30.6. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Perussuomalaisten Kymen piirin alueelta valittiin henkilöitä luottamustehtäviin. Kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola valittiin puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Perussuomalaisten puoluevaltuustoon Kymestä valittiin Janne Nyholm (Hamina), Markku Papinniemi (Lappeenranta), sekä Päivi Sivenius (Rautjärvi).

Kirjoitettu 2.5.2019

Kevätkokous Luumäellä

Perussuomalaisten Kymen Piirin sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 28.4 Luumäellä.

Kevätkokouksen alussa kukitettiin valitut kansanedustajat.

Kansanedustajat Jani Mäkelä, Juho Eerola sekä Kymen Piirin 1.vpj Päivi Sivenius. Kuvasta puuttuu kansanedustaja Kristian Sheikki Laakso.

Juho Eerola ja Jani Mäkeän haastattelu.

Kirjoitettu 16.4.2019

KIITOS – TYÖ JATKUU SUOMEN JA SUOMALAISTEN PARHAAKSI

Kaakkois-Suomen Perussuomalaiset kiittävät vaalipiirin äänestäjiä luottamuksesta. Jatketaan yhdessä työtä Suomen ja suomalaisten parhaaksi!

Perussuomalaisia Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valittiin eduskuntaan:

Eerola Juho: 10440 ääntä

Mäkelä Jani: 7145 ääntä

Laakso Kristian Sheikki: 5637 ääntä

Turtiainen Ano: 3265 ääntä

 

Koko vaalipiirin tulokset löytyvät tästä.

Kirjoitettu 3.3.2019

JUSSI HALLA-AHO KYMEN PIIRISSÄ 10.3.2019

Klo 9.30-10.30 Imatra, Koskenparras,
Klo 11.15-12.00 Lappeenranta, Kävelykatu Oleksi,
Klo 13.30-14.30 Kotka, Karhulan tori, maalaismarkkinat,
Klo 16.30-17.30 Kouvola, Kouvola-talo, Honkasali, Varuskuntakatu 11

Tervetuloa tapaamaan Jussia ja keskustelemaan mieltä polttavista asioista! Kahvitarjoilut.(Ei Kotkassa) Imatralla ja Lappeenrannassa tarjolla makkaraa.

Kirjoitettu 3.3.2019

Ehdokkaiden esittelyt julkaistu

Kymen Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden esittelyt ovat julkaistu. Löydät kaikki ehdokkaat sekä heidän esittelynsä Perussuomalaisten VAALIGALLERIASTA. Ehdokasvideot löytyvät piirin YOUTUBE KANAVALTA.

Lisäksi ottakaa seurantaa piirin INSTAGRAM TILI sekä FACEBOOK.

Kirjoitettu 5.1.2019

Perussuomalaisten Kymen piiri teki henkilövalintoja 5.1.2019 Imatralla

Kymen piirin juuri valitut puheenjohtajisto, taloudenhoitaja, piirisihteeri ja vaalipäällikkö.

 

Perussuomalaisten Kymen piirin järjestäytymiskokous pidettiin 5.1.2019 Imatralla.

Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja seuraavasti:

1.varapuheenjohtajiksi sekä tapahtumavastaavaksi valittiin Päivi Sivenius Rautjärveltä,

2.varapuheenjohtajaksi sekä mediavastaavaksi valittiin Arttu-Petteri Klami Kotkasta ja

3.varapuheenjohtajaksi sekä koulutusvastaavaksi Kai Karhukorpi Lappeenrannasta.

Piirisihteeriksi valittiin Leo Lindström Kouvolasta ja

taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki Lappeenrannasta.

Kymen piirin puheenjohtajana jatkaa viime vuoden puolella valittu Ilpo Heltimoinen Lappeenrannasta.

 

Lisätietoja:

Ilpo Heltimoinen

puheenjohtaja

044 501 7477

ilpo@nullheltimoinen.fi

 

Arttu-Petteri Klami

2. varapuheenjohtaja

0504350790

arttu.klami@nullgmail.com

Kirjoitettu 4.12.2018

Kaakkois-Suomen vaalipiirin eduskuntavaalirekisteriseloste

Rekisteriseloste eduskuntavaalit_vaalipiirit_vaaligalleria_Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Kirjoitettu 9.10.2018

Reilu annos eduskuntavaaliehdokkaita valittu

Lehdistötiedote 6.10.2018. Julkaisuvapaa.

Perussuomalaisten Kymen piirin löi lukkoon ison määrän ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin. Etelä-Karjalan jo aikaisemminvalittujen Jani Mäkelän, Ilpo Heltimoisen sekä Juha Rantakaulion lisäksi Perussuomalaisten listalta löytyvät Rautjärven tehotäti Päivi Sivenius sekä urheilupiireissä tunnettu ruokolahtelainen Kari Kattainen. Kymenlaaksosta jo valitut Juho Eerola, Carina Jäntti sekä Sheikki Laakso saavat seurakseen Kouvolasta Perusnuorten aktiivi Antti Eskelisen ja piirisihteeri Leo Lindströmin, sekä Haminan kuntavaalien tähden Janne Nyholmin. Perussuomalaisten tavoite on aina rakentaa mahdollisimman kattava lista, josta jokainen löytäisi juuri itselleen sopivan ehdokkaan, ja siinä on tälläkin kertaa onnistuttu hyvin.

Kymen Perussuomalaiset ovat huolissaan hallituksen koulutuspolitiikasta

Kouvolan Pilkanmaalla sulkemislistalla olevalla Pilkanmaan koululla lauantaina 6.10 kokoustaneet Kymen Perussuomalaiset totesivat yhteen ääneen olevansa huolissaan suomalaisen koulutusjärjestelmän alasajosta. Valtakunnan tasolla on hallituksen toimesta koko vaalikauden toteutettu politiikkaa, jossa ammattikouluilta sekä ammattikorkeakouluilta vähennetään rahoitusta rankalla kädellä vaaleja edeltäneestä koulutuslupauksesta huolimatta samalla kun rahaa tuhlataan toisaalla. Etäopetuksesta on tullut arkipäivää, ja kuvitellaan, että näin saadaan aikaiseksi ammattitaitoisia rakennusmiehiä, putkimiehiä jne. Monissa kunnissa ollaan myös ajamassa kyläkouluja alas, ja lähiökoulut homehtuvat käsiin. Perussuomalaiset ovat realisteja, ja ymmärtävät ettei kunnilla ole välttämättä resursseja ylläpitää koulua vain muutamalle kymmenelle oppilaalle, mutta sadan oppilaan koulujen alasajoon suhtaudumme erittäin kriittisesti. Sadalle oppilaalle koulukyytien järjestäminen ei myöskään ole täysin ilmaista eikä ongelmatonta.

 

Lisäksi valittiin piirihallitus vuodelle 2019

Lisätietoja antavat

 

Ilpo Heltimoinen

puheenjohtaja

P.044 501 7477

ilpo@nullheltimoinen.fi

 

Leo Lindström

piirisihteeri

p. 040 555 4090

leo.lindstrom@nullpp.inet.fi

Kirjoitettu 13.8.2018

Eduskuntavaaliehdokkaita valittu

Rautjärvellä lauantaina 11.8.2018 kokoontunut Perussuomalaisten Kymen piiri ry:n piirikokous hyväksyi 2019 eduskuntavaaleihin ehdokkaikseen Carina Jäntin ja kansanedustaja Juho Eerolan Kotkasta sekä Juha Rantakaulion Luumäeltä.

Aikaisemmin Perussuomalaisten Kymen piiri ry on valinnut ehdokkaikseen Ilpo Heltimoisen ja kansanedustaja Jani Mäkelän Lappeenrannasta sekä Kouvolasta Kristian Sheikki Laakson.

Pakkopalautuksia tehostettava

Perussuomalaisten Kymen piiri ry. vaatii tehostamaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden pakkopalautuksia. Laittomasti maassa olevilla on korostunut riski sortua rikoksiin.

Tähän on puututtava, sillä julkisella vallalla on vastuu suomalaista ja heidän turvallisuudestaan. Samalla piiri tuomitsee häirinnän, jolla yritetään estää viranomaisia toteuttamasta lainvoimaisia palautustehtäviä. Erityisen tuomittavana pidetään yllyttämistä tottelemattomuuteen ja tekoihin, joilla vaarannetaan myös sivullisten turvallisuus.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen P. 044 501 7447

Piirisihteeri Leo Lindström p. 040 555 4090

Kirjoitettu 20.6.2018

Perussuomalaisten Kymen piiri toivottaa hyvää juhannusta.

Kirjoitettu 6.6.2018

SOTE puhuttaa sekä lisää ehdokasvalintoja

SOTE mietityttää maakunnissa
Kouvolan Voikkaalla lauantaina 2.6.2018 puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon seurassa kokoontunut Perussuomalaisten Kymen piiri ry keskusteli muiden asioiden lomassa myös pitkään maakuntien sotetilanteesta ja totesivat soten olevan nykymuodossaan tarpeeton uudistus. Selvityksien valossa näyttää tällä hetkellä, että kumpikaan soteuudistuksen niin sanotuista päätavoitteista ei toteudu; rahaa ei tulla säästämään eikä palvelujen laatua saada parannettua.

Monessa yhteydessä valtakunnantasolla on otettu Etelä-Karjalan EKSOTE esimerkiksi puhuttaessa soteuudistuksen tavoitteista. Koskaan ei kuitenkaan muisteta kirjoittaa siitä asiasta, että EKSOTE on syntynyt täysin ilman minkäänlaista lakimuutosta tai pakotetta valtion taholta! Ainoa asia mitä lakimuutoksella tullaan saamaan aikaiseksi on valinnanvapausmalli, eli avataan valtion “pohjattoman” kirstun kansi Kokoomusjohtoisille yksityisille terveyspalveluyrityksille.

Lisää ehdokkaita valittu
Perussuomalaisten Kymen piirin alueen maakuntavaaliehdokas listat kasvavat hyvää vauhtia ja ehdokasmäärätavoitteisiin tullaan varmasti pääsemään. Ohessa lista viimeisimmistä lisäyksistä.

Maakuntavaaliehdokkaiden lisäksi kokous vahvisti kaksi eduskuntavaaliehdokasta lisää. Lappeenrannasta vahvistettiin ehdokkaaksi piirin tämänhetkinen puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen. Heltimoinen on ammattitaitoinen politiikantekijä, jolle on jo kertynyt useita luottamustehtäviä joista monet kansainvälisiä.

Kouvolasta asetettiin myös ehdolle Perussuomalaisten uusi vahvistus, paikallinen ääniharava sekä romukeisari Kristian “Sheikki” Laakso. Sheikki oli ehdolla kunnallisvaaleissa sitoutumattomana keräten mahtavan äänisaaliin, ja puolueen viimekesäisten muutosten seurauksena hän koki Perussuomalaisten olevan hänelle oikea poliittinen koti.

LIITE: Hyväksytyt maakunta- ja eduskuntavaali ehdokkaat, Virtakivi

Kirjoitettu 23.4.2018

Kannanotto aktiivimallista ja valitut edustajat

Aktiivimallista luovuttava
Imatralla lauantaina 21.4.2018 kokoontunut Perussuomalaisten Kymen piiri ry on edelleen sitä mieltä, että aktiivimalli tulisi lopettaa epäonnistuneena. Aiemmin tässä kuussa nähtiin ensikertaa aktiivimallin vaikutus, ja se leikkasi tukia noin puolelta tuensaajalta. Kysymys ei ole isoista summista, mutta on todella väärin että leikkauksia kohdistetaan niihin kaikkein heikoimpiin. Monelle lapsiperheelle esimerkiksi jo pienelläkin summalla on iso vaikutus.

Lain suurin kompastuskivi on olettamus siitä, että kuka tahansa voi halutessaan löytää töitä ja jos ei löydä on se merkki laiskuudesta. On entistä selkeämpää, että puolueen jakaantumisessa ei ollut kysymys puheenjohtajavalinnasta, vaan siitä että osa ryhmästä kasvoi osaksi ns. “porvarihallitusta” ja tässä porukassa Perussuomalaiset eivät voi olla osallisena. Yksikään puolueen linjauksistahan ei ole muuttunut puheenjohtajavaihdoksesta huolimatta, ja yksi tärkeimmistä agendoistamme on edelleen heikompien puolustaminen. Ministeri Orpo paljasti totuuden sanoessaan, että Perussuomalaisia ei voinut riittävästi paimentaa.

Maakuntavaaliehdokkaita valittu
Kevätkokouksessaan Perussuomalaisten Kymen piiri ry:n hallitus myös hyväksyi ensimmäiset maakuntavaaliehdokkaat joista lista liitteenä. Näiden lisäksi yleinen kevätkokous päätti hyväksyä Jani Mäkelän piirin ensimmäisenä eduskuntavaaliehdokkaana vuodelle 2019. Lappeenrantalainen Jani Mäkelä on ensimmäisen kauden kansanedustaja, joka on aktiivinen toimija sekä tuttu näky maakunnan tapahtumissa.

Hyväksytyt maakunta- ja eduskuntavaali ehdokkaat

Kirjoitettu 1.2.2018

Järjestäytymiskokouksen valintoja ja lehdistötiedoite

 

Kymen Perussuomalaiset järjestäytyi.

Kokouksessa tehtiin henkilövalintoja seuraavasti:

Varapuheenjohtajiksi

 1. Päivi Sivenius
 2. Joni Salmi
 3. Kai Karhukorpi

Piirisihteeriksi valittiin Leo Lindström

Taloudenhoitajaksi Auli Kangasmäki

 

Piiri laati myös lehdistölle tiedoitteen aktiivimallista. Tiedoite alla.

 

Kymen piirin lehdistötiedote 21.1.2018 kokonaisuudessaan.

Kirjoitettu 8.11.2017

Hallituksen jäsenet 2018

Kymen piiri teki syyskokouksessaan 28.10.2017 henkilövalintoja.

 

Hallitukseen valittiin.

 

Puheenjohtaja Ilpo Heltimoinen

 

Varsinainen jäsen – Varajäsen

 • Tero Hankia – Harri Kerkelä (Hamina)
 • Peter Muurman – Pia Liikkanen (Hamina)
 • Joni Salmi – Erkki Kukkonen (Imatra)
 • Jiri Montonen – Jani Järviö (Imatra)
 • Freddy van Wonterghem – Juho Eerola (Kotka)
 • Soile Suursoho – Maritta Tinkanen (Kotka)
 • Vesa Häkkinen – Olli Kekkonen (Kotka)
 • Ukko Bamberg – Hannu Taskinen (Kouvola)
 • Anna-Maija Jukkara – Juha Ripattila (Kouvola)
 • Leo Lindström – Sami Rajantie (Kouvola)
 • Markku Papinniemi – Sanna Merta (Lappeenranta)
 • Jari Nalli – Ari Hooman (Lappeenranta)
 • Kai Karhukorpi – Timo Laitinen (Lappeenranta)
 • Juha Koivisto – Lasse Nisonen (Lemi)
 • Juha Rantakaulio – Sami Karvanen (Luumäki)
 • Tuulikki Aksels – Jyrki Malinen (Pyhtää)
 • Päivi Sivenius – Juha Poutanen (Rautjärvi)
 • Helena Liukka – Virpi Repo-Laitinen (Ruokolahti)
 • Viljo Rautio – Reino Rummukainen (Ruokolahti)
 • Juhani Kylliäinen – Heli Enberg (Savitaipale)
 • Maija Saimalahti – Jouni Kontunen (Savitaipale)
 • Charles Nyberg – Anja Kivelä (Kaakko)

 

Lisäksi hallituksessa puhe- ja läsnäolo-oikeus Parikkalan, sekä Taipalsaaren yhdistyksillä, joista ei valittu erillisiä hallituksen jäseniä.